vineri, 4 decembrie 2015

Etapa de la Lillehammer - avancronica, prezentare trambulina, program, prognoza meteo

Dupa dezastrul de la Ruka, acolo unde din pacate nu am putut vedea nici macar o mansa de Cupa Mondiala, elita sariturilor cu schiurile ramane in nordul Europei, insa de data aceasta se deplaseaza la Lillehammer. Pe trambulina olimpica din localitatea norvegiana nu-i vom vedea doar pe baieti, ci si pe fete. Ele de abia acum debuteaza in noul sezon competitional si vor evolua, dupa cum era de asteptat, pe trambulina normala.

Fata de Kuusamo, conditiile de concurs par a fi ceva mai bune la Lillehammer. Bineinteles ca nici aici nu avem probleme cu zapada, deoarece chiar si la momentul de fata ninge ca in povesti. Ce ne
ingrijoreaza mai mult este vantul. In ultimele zile acesta a suflat cu viteze de peste 10 km/h, insa nu se compara cu rafalele care au fost prezente in Finlanda. In mod normal, competitiile ar trebui sa se desfasoare fara prea multe amanari, insa mai multe detalii despre conditiile meteorologice veti putea citi la subsolul articolului.

Datorita faptului ca ei au avut deja ocazia sa-si etaleze calitatile, haideti sa incepem sa discutam despre baieti. Acestia vor concura pe trambulina mare, ei urmand a avea din nou in program doua etape individuale. Cu siguranta majoritatea competitorilor nu au fost incantati de faptul ca etapele de la Kuusamo au fost anulate, deoarece s-ar putea ca in urma unui asemenea week-end sa fie scosi din ritmul cu care au inceput sezonul. Acest lucru nu este valabil pentru Gregor Schlierenzauer. Dupa cum bine stiti, austriacul a preferat sa vina direct la Lillehammer si sa se antrenze in vederea etapelor de aici. Sedintele de pregatire se pare ca au decurs conform planului, astfel ca pentru "Schlieri" este un adevarat castig faptul ca nu s-a deplasat in Finlanda.

Uitandu-ne pe lista de start a calificarilor, se pare ca vom vedea la lucru un total de 73 de saritori. Sase din ei provin din grupa nationala a Norvegiei, iar in rest putem sa-i regasim in mare parte pe toti cei care cocheteaza cu primele zece locuri ale ierarhiei generale. Daniel-Andre Tande are acum sansa de a evolua cu pieptarul galben chiar pe teren propriu, insa ramane de vazut daca va ramane in frunte si dupa aceste doua etape. Cu siguranta Prevc si Freund vor veni tare din urma, astfel ca avem premisele unui week-end pe cinste.

Dupa cum spuneam si mai sus, la Lillehammer incepe si Cupa Mondiala feminina. Ea a ajuns deja la a cincea editie si va incepe cu o singura etapa. Din fericire, pe lista de start o regasim si pe reprezentanta Romaniei, Dana Haralambie. Competitoarea in varsta de 18 ani chiar s-a descurcat foarte bine in calificarile care au avut loc ieri si s-a clasat pe locul 16. In competitia propriu-zisa, Dana va purta pieptarul cu numarul doi, iar noi ne asteptam ca astazi sa atace o clasare in puncte.

51 de competitoare au fost prezente in runda de calificare, iar 40 dintre ele vor concura in etapa individuala care va avea loc in aceasta dupa amiaza. Lupta pentru suprematie se va da cel mai probabil intre Daniela Iraschko-Stolz si Sara Takanashi, cele doua saritoare care in sezonul anterior au dus o lupta acerba pentru primul loc al ierarhiei generale. Castig de cauza a avut atunci austriaca, iar acum nipona este dornica de revansa.

Trambulina normala de la Lillehammer - Date tehnice:

Nume: LysgardsbakkenDimensiune: 100 m
Punctul de constructie: 90 m
Lungimea zonei de elan: 82.37 m
Inaltimea la desprinderea de pe masa trambulinei: 2.65 m
Data constructiei: 1992
Capacitate: 50000 locuri
Record: 104.5 m (Ema Klinec - 2013)

Trambulina mare de la Lillehammer - Date tehnice:

Nume: LysgardsbakkenDimensiune: 138 m
Punctul de constructie: 123 m
Lungimea zonei de elan: 98.17 m
Inaltimea la desprinderea de pe masa trambulinei: 3.35 m
Data constructiei: 1992
Capacitate: 50000 locuri
Record: 146 m (Simon Ammann - 2009)

Program complet:

Vineri:
Ora 15:15 - Saritura de proba - fete
Ora 16:00 - Etapa individuala - fete (in direct pe Eurosport Player)
Ora 21:15 - Calificari - baieti (in direct pe Eurosport Player)
Sambata:
Ora 16:30 - Saritura de proba - baieti
Ora 17:45 - Etapa individuala - baieti (in direct pe Eurosport HD si Eurosport Player)
Duminica:
Ora 13:30 - Calificari - baieti
Ora 15:45 - Etapa individuala - baieti (in direct pe Eurosport si Eurosport Player)

Prognoza meteo:

Vineri:
Temperatura la startul competitiei feminine: -3 grade Celsius
Cerul va fi senin, vantul va bate cu viteze intre 10 si 15 km/h
Sambata:
Temperatura la startul competitiei: 4 grade Celsius
Conditii de ploaie, vantul va bate cu viteze intre 13 si 18 km/h
Duminica:
Temperatura la startul competitiei: 4 grade Celsius
Cerul va fi senin, vantul va bate cu viteze intre 10 si 15 km/h

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu