joi, 1 octombrie 2015

Summer Grand Prix 2015 s-a incheiat. Sa vina Cupa Mondiala!

Sursa foto: fis-ski.com

Trambulina de 94 de metri de la Hinzenbach a fost in weekend-ul trecut gazda ultimei etape a Grand Prix-ului de vara la sarituri cu schiurile. Dupa cum se stia de dinainte, Kento Sakuyama si-a adjudecat victoria finala in Summer Grand Prix 2015, el fiind cel mai constant saritor din aceasta
vara. Totusi, ultima runda a fost una destul de interesanta si ne-a oferit o mica avanpremiera la ce se va intampla in sezonul 2015-2016.

Fanii gazdelor au fost cum nu se poate mai fericiti, deoarece comcursul a fost castigat de catre Gregor Schlierenzauer. Austriacul a sarit 96 si 89.5 metri, reusind sa dovedeasca faptul ca nu si-a pierdut din ”stralucirea” de alta data. Gregor nu a mai participat la nicio alta competitie in vara anului 2015 si a preferat sa se antreneze separat.

Pe podium i-am mai regasit pe Peter Prevc si Kenneth Gangnes. Norvegianul a fost foarte multumit de performanta sa si a declarat ca in editia de Cupa Mondiala care va debuta in luna noiembrie isi doreste sa obtina o clasare in top 20-ul ierarhiei generale. Putem nota si evolutiile bune ale germanilor Andreas Wellinger si Severin Freund, cei care au fost extrem de aproape de a urca pe primele trei pozitii. De asemenea Kamil Stoch a incheiat concursul pe locul sase, iar in top 10 i-am mai regasit pe compatriotii sai Dawid Kubacki si Jan Ziobro.

Pentru a vizualiza rezultatele complete ale etapei de la Hinzenbach, va invitam sa accesati link-ul acesta.

Asadar mai avem foarte putin de asteptat pana cand saritorii vor reveni pe zapada. Prima etapa a Cupei Mondiale de sarituri cu schiurile va avea loc la Klingenthal, acolo unde calificarile pentru prima runda individuala vor fi programate sa inceapa pe data de 20 noiembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu