vineri, 13 noiembrie 2015

Norvegienii au inceput sezonul de iarna cu o competitie de ... vara

Saritorii cu schiurile din echipa Norvegiei si-au testat in weekend-ul anterior potential pe trambulina normala de la Holmenkollen, acolo unde s-au desfasurat doua etape din Norge Cup. Deocamdata zapada a intarziat sa apara la Oslo, astfel ca cele doua competitii s-au disputat intr-o ambianta de vara. Sportivii nu au luat contact cu zapada, ci s-au multumit ca aterizarile lor sa se realizeze pe plastic.




Avand in vedere ca lotul Norvegiei este unul foarte numeros, oficialii au decis sa organizeze concursuri pe mai multe categorii. Noi va vom prezenta in randurile ce urmeaza rezultatele din competitia seniorilor.

In prima etapa a iesit la rampa Fredrik Bjerkengen, Saritorul care evolueaza la clubul sportiv din Lillehammer a avut doua evolutii care au masurat 101.5 si 106.5 metri, iar totalul sau a ajuns la 266.6 puncte. Pe treapta a doua a podiumului s-a clasat Tom Hilde, cel care a declarat ca in sezonul 2015-2016 doreste sa revina la forma care l-a consacrat. Tom a incheiat competitia la doar trei puncte in urma competitorului de pe primul loc, iar sariturile sale au ajuns la 103, respectiv 102 metri.

Podiumul a fost completat de catre Joachim Hauer, el reusind sa impresioneze cu o saritura de 106 metri pe care a reusit-o in prima mansa. Andreas Stjernen a fost la un pas sa urce pe podium, insa a fost nevoit sa se multumeasca doar cu locul patru.

Rezultate complete 7.11.2015

In competitia de duminica, doar Joachim Hauer s-a mentinut pe primele trei pozitii ale ierarhiei. Sportivul nascut in 1991 chiar si-a imbunatatit rezultatul, reusind sa se claseze pe treapata a doua a podiumului. Victoria si-a adjudecat-o Jarl Magnus Riiber, tanarul saritor a caror performante au masurat 105 si 101 metri. Hauer nu a fost foarte departe de a-l depasi pe compatriotul sau, deoarece distanta dintre cei doi a fost una de doar 1.5 puncte.

Marius Lindvik a fost cel care a completat podiumul, iar in urma sa s-au clasat mult mai experimentatii Tom Hilde si Andreas Stjernen. Per-total a fost o competitie reusita pentru "vikingi", ei aflandu-se pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru noul sezon competitional.

Rezultate complete 8.11.2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu