marți, 22 septembrie 2015

Saritorii romani au fost prezenti la etapele de Cupa Continentala de la Oslo

In weekend-ul anterior, trambulina normala de la Oslo a fost gazda unor etape din Cupa Continentala la sarituri cu schiurile. In total am avut parte de patru concursuri, doua la fete si tot atatea la baieti. In competitia masculina, Romania a fost reprezentata de trei saritori. Este vorba de Eduard Torok, Sorin Mitrofan si Iulian Pitea.




Din pacate nu putem spune ca rezultatele obtinute de catre sportivii romani au fost foarte bune, deoarece niciunul dintre ei nu a reusit sa intre in top 40. Totusi, la startul celor doua etape am regasit cativa saritori foarte cunoscuti in lumea "icarilor moderni", precum Jakub Janda, Andreas Wank, Michael Neumayer sau Maciej Kot, insa lista poate sa continue.

Castigatorii celor doua concursuri au fost norvegienii Halvor Egner Granerud si Daniel Andre Tande, cei care au profitat la maxim de faptul ca au evoluat in fata propriilor sustinatori. Din lotul "vikingilor" s-au mai remarcat Andreas Stjernen si Fredrik Bjerkeengen, ambii reusind sa urce pe podium.

Revenind la saritorii din Romania, in continuare o sa va prezint rezultatele pe care acestia le-au obtinut in cele doua zile de competitii:

Sambata - 19 septembrie

Locul 49: Eduard Torok 88.5 metri (87 puncte)
Locul 52: Iulian Pitea 86.5 metri (81.6 puncte)
Locul 53: Sorin Mitrofan 87 metri (77.8 puncte)

Duminica - 20 septembrie

Locul 53: Eduard Torok 86.5 metri (86.6 puncte)
Locul 55: Sorin Mitrofan 86.5 metri (82.9 puncte)
Locul 56: Iulian Pitea 85 metri (81.3 puncte)

La startul intrecerilor s-au aflat 57 de sportivi. Mai trebuie sa mentionez ca punctul de constructie al trambulinei se afla la 95 m, in timp ce dimensiunea este de 106 m.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu