duminică, 13 septembrie 2015

Stefan Kraft - performerul celor doua etape de la Almaty

Sursa foto: fis-ski.com


Dupa cum probabil bine stiti, sambata si duminica au avut loc la Almaty doua etape din Grand Prix-ul de vara la sarituri cu schiurile. Acestea s-au disputat pe trambulina de 140, iar spectacolul a fost la el acasa.

Stefan Kraft a fost sportivul care a obtinut cele mai bune rezultate. Austriacul a reusit sa castige
prima etapa fara probleme, avand la finalul competitiei un avans de peste 14 puncte in fata lui Robert Kranjec si Ilmir Hazetdinov, ocupantii celorlalte doua pozitii ale podiumului.

In concursul care a avut loc duminica, castig de cauza a avut Junshiro Kobayashi. Niponul a sarit in ambele manse peste 130 de metri si i-a devansat pe Stefan Kraft si Kento Sakuyama. De data aceasta competitia a fost mult mai stransa, deoarece intre primii cinci clasati a existat o distanta mai mica de zece puncte.

Kento Sakuyama a profitat la maxim de absenta lui Kenneth Gangnes si a reusit sa-si asigure victoria in clasamentul general al Grand Prix-ului de vara. Trebuie remarcata prestatia excelenta pe care a avut-o intreaga echipa a Japoniei in acest week-end. Se poate observa ca in prima etapa nu mai putin de cinci saritori din tara „soarelui rasare” au intrat in top 10. Totusi, la startul celor doua competitii nu au fost prezenti decat 33 de sportivi.

Peste doua saptamani, elita saritorilor cu schiurile se va deplasa la Hinzenbach (AUT), acolo unde va avea loc ultima etapa din editia 2015 a Summer Grand Prix.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu