joi, 19 noiembrie 2015

Etapa de la Klingenthal - avancronica, prezentare trambulina, program, prognoza meteo

Asteptarea a luat sfarsit! Vineri, 20 noiembrie 2015, o noua editie a Cupei Mondiala de sarituri cu schiurile debuteaza cu calificarile etapei individuale de la Klingenthal. Deja am ajuns la a 37-a editie a "marelui bal", iar in urmatoarele luni majoritatea fanilor acestui sport anticipeaza un spectacol total, in care noi nu ne dorim decat ca cel mai valoros saritor sa iasa invingator in ierarhia generala.


Am ajuns deja la al treilea sezon consecutiv in care Klingenthal deschide Cupa Mondiale. Desigur, conditiile meteo nu au prea fost niciodata de partea nemtilor, deoarece iarna isi face simtita prezenta in Germania de abia dupa data de 1 decembrie. Oficialii FIS au decis ca debutul sa aiba loc pe

Vogtland Arena datorita faptului ca organizatorii se pregatesc exemplar inainte de fiecare competitie, iar fanii se aduna intr-un numar foarte mare in tribunele trambuline de 140 de metri.

De asemenea nemtii au avansat foarte mult si din punct de vedere al tehnologiei. De data aceasta ei nu au mai folosit zapada depozitata de-a lungul verii, iar tunurile care produc zapada doar atunci cand temperatura coboara sub zero grade par a fi deja demodate. Zapada a inceput sa apara pe zona de aterizare a trambulinei cu patru saptamani in urma, atunci cand s-a pus in aplicare un sistem mai modern de producere a acesteia. Marcus Stark a declarat ca in procesul de pregatire nu s-au folosit niciun fel de chimicale, iar o masinarie de 350 de cai putere s-a achitat excelent de sarcini.

Dupa cum mentionam si intr-un articol pe care l-am postat astazi pe blog, 17 natiuni vor fi prezente la startul competitiilor. Nu lipseste elita sariturilor cu schiurile, iar toti favoritii la castigarea marelui glob de cristal sunt inscrisi pe lista de start a calificarilor. Fanii gazdelor asteapta cu nerabdare sa-l vada la lucru pe Severin Freund, cel care in sezonul anterior s-a clasat pe primul loc in ierarhia generala. Neamtul nu va avea cu siguranta o misiune usoara, deoarece Peter Prevc, Stefan Kraft, Kamil Stoch sau Anders Fannemel vor da totul pentru a-l invinge de data aceasta pe saritorul in varsta de 27 de ani. Vom asista cu siguranta la un duel interesant si in competitia pe echipe, acolo unde favorite la victorie par a fi Germania, Austria, Norvegia si Slovenia.

Trambulina de la Klingenthal - Date tehnice

Nume: Vogtland Arena
Dimensiune: 140 m
Punctul de constructie: 125 m
Lungimea zonei de elan: 97.5 m
Inaltimea la desprinderea de pe masa trambulinei: 3.25 m
Data constructiei: 2006
Capacitate: 30000 de locuri
Record: 146.5 m (Michael Uhrmann - 2011)

Program complet:

Vineri:
Ora 16:30 - Antrenamente - doua manse
Ora 19:00 - Calificari (in direct pe Eurosport si Eurosport Player)
Sambata:
Ora 16:00 - Saritura de proba
Ora 17:15 - Competitia pe echipe - prima mansa (in direct pe Eurosport HD si Eurosport Player)
Ora 18:30 - Competitia pe echipe - mansa secunda (in direct pe Eurosport HD si Eurosport Player)
Duminica:
Ora 13:45 - Saritura de proba
Ora 15:00 - Competitia individuala - prima mansa (in direct pe Eurosport si Eurosport Player)
Ora 16:15 - Competitia individuala - mansa secunda (in direct pe Eurosport si Eurosport Player)

Prognoza meteo:

Vineri:
Temperatura la startul competitiei: 2 grade Celsius
Cerul va fi noros, vantul va bate cu viteze intre 13 si 18 km/h
Sambata:
Temperatura la startul competitiei: 0 grade Celsius
Conditii de lapovita si ninsoare, vantul va bate cu viteze intre 5 si 9 km/h
Duminica:
Temperatura la startul competitiei: -2 grade Celsius
Cer partial noros, vantul va bate cu viteze intre 15 si 20 km/h

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu