joi, 26 noiembrie 2015

Etapa de la Ruka - avancronica, prezentare trambulina, program, prognoza meteo

Dupa doua etape spectaculoase care au avut loc la Klingenthal, elita sariturilor cu schiurile se deplaseaza in nordul Europei, mai exact in Finlanda. In zilele de 26, 27 si 28 noiembrie vom asista la competitii care urmeaza sa se desfasoare pe trambulina Rukatunturi din Kuusamo. Balul va incepe chiar in aceasta dupa amiaza, atunci cand va avea loc sedinta de calificare, iar apoi vineri si sambata vom avea parte de doua etape individuale.

Aruncand o scurta privire peste conditiile de la fata locului, se poate observa o diferenta uriasa fata de Klingenthal. Iarna si-a intrat foarte rapid in drepturi, iar stratul de zapada masoara in statiunea
finlandeza nu mai putin de 35 de centimetri. Organizatorii au pregatit trambulina inca de saptamana trecuta, astfel ca din acest punct de vedere nu exista niciun fel de probleme. Ramane insa de vazut cum se va prezenta vantul, deoarece cu totii stim ca la Ruka au fost mereu probleme din cauza rafalelor care au facut ca multe competitii sa fie anulate sau in cel mai bun caz amanate.

Dupa o prima etapa individuala in care am avut parte de un invingator surpriza, va fi interesant de vazut daca Daniel Andre Tande va confirma evolutiile bune pe care le-a avut la Klingenthal. Norvegianul in varsta de 21 de ani va purta bineinteles pieptarul galben de lider al clasamentului general, urmand a pleca in prima etapa ultimul de pe bara de start. Majoritatea fanilor asteapta sa urmareasca marele duel dintre Peter Prevc si Severin Freund. Slovenul a avut castig de cauza in prima runda si acum are un avantaj de 20 de puncte in fata adversarului sau. Ambii sportivi tintesc macar o victorie pe trambulina de la Ruka si nu este exclus ca cei doi sa se pozitioneze din nou pe podium.

La startul competitiei sunt inscrisi 72 de saritori care provin din 16 tari. Nu il vom vedea la lucru din pacate pe Gregor Schlierenzauer, austriacul urmand a se deplasa direct la Lillehammer pentru a se antrena separat pe trambulina olimpica. Si in lotul Sloveniei vom asista la unele modificari. Domen Prevc si Anze Lanisek au fost lasati acasa, iar locul lor va fi luat de catre Jaka Hvala si Anze Semenic.

In sezonul anterior, performerul in etapele de la Ruka a fost Simon Ammann. Elvetianul a reusit sa se impuna de doua ori, iar in cea de-a doua etapa a impartit prima pozitie a ierarhiei cu Noriaki Kasai. Este insa greu de crezut ca ”Harry Potter” se va impune in etapele din 2015, deoarece forma sa sportiva lasa de dorit.

Trambulina de la Kuusamo - Date tehnice:

Nume: Rukatunturi
Dimensiune: 142 m
Punctul de constructie: 120 m
Lungimea zonei de elan: 100.5 m
Inaltimea la desprinderea de pe masa trambulinei: 3.5 m
Data constructiei: 1964
Record: 147 m (Gregor Schlierenzauer - 2007)

Program complet:

Joi:
Ora 16:00 - Antrenamente - doua manse
Ora 18:00 - Calificari (in direct pe Eurosport si Eurosport Player)
Vineri:
Ora 17:00 - Saritura de proba
Ora 18:00 - Competitia individuala (in direct pe Eurosport si Eurosport Player)
Sambata:
Ora 15:30 - Calificari
Ora 17:00 - Competitia individuala (in direct pe Eurosport HD si Eurosport Player)

Prognoza meteo:

Joi:
Temperatura la startul competitiei: 0 grade Celsius
Cerul va fi noros, vantul va bate cu viteze intre 18 si 23 km/h
Vineri:
Temperatura la startul competitiei: 0 grade Celsius
Conditii de ninsoare, vantul va bate cu viteze intre 15 si 19 km/h
Sambata:
Temperatura la startul competitiei: 3 grade Celsius
Conditii de ploaie, vantul va bate cu viteze intre 18 si 23 km/h


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu